СОЛИДАРНОСТ, КОЈА ЈЕ ТВОЈА ПРИЧА?
Сарајево, 5–8. октобар 2015. Године

Kick-Off Meeting
Solidarity
– Whats your story?

Једна од највећих европских школских мрежа, ACES (Academy of Central European School) чије су чланице школе из 14 европских земаља (Чешка, Словачка, Аустрија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Македонија, Албанија, Румунија, Бугарска, Молдавија), и ове године наградила је најбоље пројекте у оквиру међународног партнерства и сарадње.

Први састанак чланова међународног пројекта посвећеног солидарности одржан је на Дурмитору, у Жабљаку. Ђаци из наше школе са ђацима ЈУ “17. Септембар“ одржали су радионице на отвореном у сакупљању лековитог биља и припремању лековитих напитака.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА:

Награда за међународну сарадњу

Наш пројекат је на завршној конференцији АЦЕС-а, одржаној од 31. маја до 3. јуна у Сењецу, крај Братиславе, проглашен најбољим у категорији – међународна сарадња. Четворочлани међународни жири издвојио је сарадњу наше школе с партнерима из Словеније и Жабљака као најуспешнију, као и међусобне размене у имплементацији пројекта, дух љубави и солидарности који смо развили, пријатељство које ће трајати. То су у највећој меру потврдилу и наши ученици, чија презентација наших фрактала је оставила посебан утисак на жири. Честитамо партнерима и надамо се новим заједничким пројектима!!!

ГАЛЕРИЈА СЛИКА:

Линк за чланак у немачким дневним новинама.
Линк са ACES сајта.
Линк о нашем пројекту-мишљење жирија.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА: