Пројекат државне матуре – вебинари за наставнике и родитеље

Пројекат државне матуре почиње са реализацијом вебинара намењених наставницима општеобразовних предмета који ће се полагати у оквиру државне матуре. На вебинарима ће се детаљније говорити о начину израде задатака и конструкције тестова за државну матуру и разговарати о карактеристикама испитних задатака.

Такође, у сарадњи са Министарством просвете почиње и реализација вебинара за родитеље на којима ће се бити речи о концепту и наредним корацима у оквиру припрема за спровођење државне матуре.

Учешће на вебинарима је бесплатно, а сви заинтересовани вебинаре могу пратити путем Зум платформе или (уколико је попуњен број предвиђених пратилаца) путем преноса уживо на налогу Државне матуре на Фејсбуку (https://www.facebook.com/Drzavna.matura.Srbije).

  • Пројекат државне матуре – вебинар за наставнике Српског језика и књижевности/матерњег језика и књижевности у уторак 15. марта у 17 часова

Линк за укључивање на вебинар за наставнике Српског језика и књижевности/матерњег језика и књижевности путем Зум платформе је https://us02web.zoom.us/j/88179684159?pwd=QXlRcTVDTU1xNGtLSG8vZWxsTk5Ndz09
Passcode: 138838;  ,  

  • Пројекат државне матуре – вебинар за наставнике Математике у четвртак, 17. март у 17 часова.

Линк за укључивање на вебинар за наставнике Математике путем Зум платформе је https://us02web.zoom.us/j/85705492689?pwd=VGRoUWRUYlZ6b3RKc0E5dHNxVXlWQT09

Passcode: 307923

  • Пројекат државне матуре – Вебинар за родитеље биће организован у среду, 16. марта у 18 часова, са циљем да се родитељи упознају са концептом и циљевима државне матуре, али и припремама које се обављају за спровођење матуре.

Линк за укључивање на вебинар за родитеље путем Зум платформе је https://us02web.zoom.us/j/89031292042?pwd=aVErZTZwZmlKKy9jQkZVRFoxVk9adz09
Passcode: 426858

Молимо разредне старешине да информацију о вебинару  проследе родитељима, како би заинтересовани родитељи могли да чују све важне информације о државној матури.

 

Учесници вебинара за наставнике Математике  су чланови радних група за израду испитних материјала и стручњаци Пројекта државне матуре који ће говорити о структури теста и типовима задатака, анализирати поједине испитне задатке како би наставници стекли увид у то шта су карактеристике добрих задатака за матурске испите, али и говорити о кључу за оцењивање задатака и самом оцењивању у коме ће, током пилотирања државне матуре, учествовати и наставници.